Yoga Retreat op Tenerife 2022

Na de geweldige yoga retraites op Tenerife de afgelopen jaren, verzorgt de Yoga Tempel met veel plezier weer een week vol yoga, ontspanning, gezond & lekker eten, natuur en tijd voor jezelf op Tenerife.

Van vrijdag 28 oktober tot en met vrijdag 4 november (7 nachten) nodigen we je uit om mee te gaan naar het prachtige eiland Tenerife en de heerlijke finca Mandala de Masca.

“Being on The Mountain”

Laat je fysiek, emotioneel en mentaal inspireren. Neem de tijd om te vertragen en te verbinden met wat er bij jou speelt.  Te voelen waar je nu staat en de zomer te verlengen door tijd voor jezelf te nemen.

Leven, Lachen & Liefde… de kernwoorden van de week en misschien voor je leven? Hoe is dat voor jou?

Voor de een kan dat een (innerlijke) ontdekkingsreis worden. Voor de ander een week waarin je – misschien wel eindelijk … – tijd hebt voor jezelf zonder de dagelijkse afleidingen in je reguliere leven. Hoe dan ook … een cadeautje voor jezelf.

De retraite is hierop afgestemd door middel van yin en yang lessen, gebalanceerde voeding, meditatie, Pranayama en de connectie met de natuur.

Je kunt voelen en ervaren wat het effect is van beide vormen en hoe ze elkaar completeren en je in balans brengen. En ook hoe het is om elke dag yoga op alle fronten te integreren. 

“Yin & Yang”

Het Chinese karakter Yang kan vertaald worden als ‘de door de zon beschenen helling van een heuvel’. Yin ‘de van de zon afgewende helling van een heuvel’.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2018-RetreatmetdeYogaTempelHaarlem-71-1-1024x683.jpg

Beide completeren elkaar en zijn nodig voor een evenwichtig leven.

Wat werkt voor jou, en wanneer?

Kom ervaren, ontspannen, voelen, ontdekken, rusten en nieuwe energie opdoen.

Yoga

Barbara en Micha verzorgen afwisselend ’s ochtends en ’s avonds Vinyasa (Flow), Ashtanga, Yin Yang, Yin en restorative yogalessen.

Voorafgaand aan de ochtendlessen zijn er dagelijks meditatie-sessies en pranayama sessies.

Naast de dagelijkse yogalessen is er een programma met verschillende workshops en excursies. Het is ook vakantie dus je bent vrij om deel te nemen;

Excursie:

Een supermooie wandeling door de vallei naar het strand. Met een boot gaan we vervolgens naar een havenplaatsje waar je even kunt rondkijken. Vanaf daar nemen we de taxi terug naar de finca voor een late lunch.

We zullen een aantal ademhalingsoefeningen behandelen, waarna je zelf aan de slag kunt met de energie gevende en ontspannende werking van pranayama.

Het (voor)uitzicht vanaf de berg…

… zal de prachtige natuur, machtige bergen en een fris groen laten zien. Ons doel is je ontspanning te bieden, nieuwe ervaringen, nieuwe technieken, tijd voor zelfreflectie en groei. Het ontwikkelen van een groter bewustzijn van je lichaam, geest en ademhaling. Momenten van stilte én van lang natafelen, lachen en mooie gesprekken.

Of je aan de zon- of schaduwzijde van de berg wilt staan, hoog of laag, binnen of buiten je comfortzone, is aan jou. Wij begeleiden je daar graag bij!

Iets over Barbara en Micha:

Samen hebben Micha en Barbara meer dan 25 jaar ervaring met yoga.

Micha is gecertificeerd als coach, opsteller, Ashtanga (Sharath, Lino Miele, Claudia Pradella) -en Yin docent (Paul Grilley). In 2011 heeft hij de Yoga Tempel opgericht in hartje Haarlem. Daarmee heeft hij – samen met alle leden en docenten – een inspirerende en warme plek gecreëerd waar iedereen zichzelf kan zijn.

Meer over Micha kun je hier lezen.

Barbara is gecertificeerd als coach en opgeleid tot Vinyasa (Svaha yoga & David Lurey ) en Yin docent (Paul Grilley en Anoshe & Nigam Overington).

Meer over Barbara kun je lezen op: deyogatempel.nl en prayayoga.nl

Beiden hebben zich de afgelopen jaren laten inspireren door hun eigen practice, workshops en intensives met internationale en Nederlandse teachers.

Praktische informatie:

programma (indicatie)

  • 7.30 – 8.00 Snack & thee
  • 8.00 – 8.30 Meditatie
  • 8.30 – 9.00 Pranayama
  • 9.00 – 10.00 Yoga sessie (yin-yang, vinyasa of ashtanga)
  • 10.00 ontbijt
  • 11.00 – 14.00 Free time/workshop*
  • 14.30 Lunch
  • 15.00 – 17.00 Free time/workshop*
  • 18.30 Diner
  • 20.00 – 21.00 Yoga sessie (restorative, yin of yin-yang)

* na het ontbijt of na de lunch vinden de extra sessies plaats of heb je tijd voor jezelf.

Locatie “Mandala de Masca”

We verblijven op een prachtige locatie op een berg midden in de natuur uitkijkend op de zee met mooie kamers,

3 yoga platforms (binnen en buiten) en een zwembad.

Mandala de Masca is een yoga retreat center gelegen op het berglandgoed Finca La Pimentera in de Masca vallei op het Canarische eiland Tenerife. Door de gunstige ligging op slechts 28 graden ten noorden van de evenaar, heerst er op Tenerife het hele jaar door een fijn klimaat.

Mandala de Masca is met veel liefde voor mens en natuur gebouwd. Het is recent opnieuw ingericht om yoga retreat groepen te faciliteren en te verzorgen. De locatie en het team van Mandela de Masca staat exclusief ter beschikking aan de groep.

 Faciliteiten en meer

Gedurende de retreat week hebben jullie de beschikking over de gehele finca met onder andere:

* slaapkamers (2p-4p) met eigen badkamer

* twee outdoor yoga decks met een fantastisch uitzicht

* een ruime Yoga Living met open haard

* een zwembad gevuld met water direct uit eigen bron

* heel veel terrastuinen vol moois en lekkers

* een zonneterras met heerlijk ligbedden

* voldoende plekjes om jezelf even terug te trekken

* een open en eerlijke keuken

*een sterrenhemel om heel blij van te worden

Tuinen

Het terrein staat vol met exotische planten, palmbomen en bloemen in alle geuren en kleuren. Je plukt de rijpe vruchten rechtstreeks van de boom en er is altijd wel ergens een leeg hangmatje dat op je wacht op één van de vele beschutte plekjes op de mooie finca. Het is heerlijk wandelen over het terrein en de bergtuinen, maar ook buiten de poort kun je genieten van de schoonheid van de vallei.

Slow Food

De keuken is geïnspireerd door chef-koks uit verschillende culturen. Mandala de Masca heeft een open en eerlijke keuken. Met slow food maaltijden, healthy bites, gezonde drankjes & sapjes wordt iedereen voorzien van voldoende energie. De belangrijkste biologische ingrediënten worden dagelijks geoogst uit onze eigen tuinen.

PRIJZEN 2020:

Een week (7 nachten) per persoon op een 2-persoonskamer: € 1275,-

Een week (7 nachten) per persoon op een kamer tot 4 personen: € 1175,-

Prijzen zijn inclusief accommodatie, heerlijk eten en drinken ( 3x per dag en een gezonde snack ), alle yoga sessie’s, excursie(s) en workshops.

Aanmelden: Neem voor vragen of je aan te melden contact op met Micha (06-14463111) of via Info@deyogatempel.nl

Wij hebben er ontzettend veel zin in om er een heerlijke week met jullie van te maken!

TRANSFER:

De transfer heen en weer naar het vliegveld is € 40,- per persoon bij een gedeelde taxi van minimaal 4 personen.

Aanbevolen vlucht:

De prijs van de vlucht is te boeken met Transavia vanaf Eindhoven en Schiphol voor de prijs vanaf € 201,-, boek z.s.m. om prijsveranderingen te voorkomen.

Heen: 28 oktober

 Schiphol; 

Vanaf €

Rotterdam

Vanaf €

Terug: 4 november

Schiphol; 

Rotterdam

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *