15 jaar geleden deed ik mijn eerste yoga les. Om balans te vinden in mijn leven als danseres.  Wat reizen wereldwijd, optreden en grenzen verleggen van de fysieke en mentale mogelijkheden
inhield…en daarmee gepaard gaande zenuwen en stress.

Mijn eerste les was van een prachtige 80 jarige yogini.

Hoewel yoga geen liefde op het eerste gezicht was, begon ik toch door haar geleerde technieken en inzichten toe te passen. Het werkte!

Ook in de danslessen die ik gaf (oa Amsterdamse Hogeschool vd Kunsten) werkte dit door; ik kon beter duiden en overdragen wat ik het belangrijkste vond: de adem en bezieling van de beweging.

Mijn zoektocht begon en via vele vormen van yoga kwam ik uiteindelijk bij Ashtanga. Deze krachtige yoga bleek heilzaam voor mij;fysiek en mentaal!

Het matje kwam standaard in de koffer. Ik deed een lerarenopleiding in Eindhoven bij Claudia Pradella, volgde vele workshops (o.a. bij Petri Raissanen, Luke Jordan, Kino MC Gregor, Clayton Horten) en doe mijn daily “practice,practice,practice and all is coming”.

Vanaf daar zijn de rollen omgedraaid; waar yoga eerst ten dienste stond van mijn leven werd het nu het vertrekpunt. Wat mij fascineert en motiveert is de ruimte te vinden in het lichaam, de adem en het hoofd. Ruimte om je echte ik te zijn, omdat van daaruit alles klopt. In mijn lessen neem ik je energiek en ontspannen daarin mee, via houding, adem en focus. Waarbij jij de regie hebt over je eigen pad.