Ruim 10 jaar geleden kwam ik voor de eerste keer in aanraking met yoga toen ik nog als reisleider werkte in Latijns-Amerika en op zoek was naar een “work-out” die ik makkelijk mee kon nemen. Iemand raadde mij yoga aan. Wat een voltreffer.
Al snel, kwam ik er achter dat yoga meer te bieden had dan alleen de fysieke houdingen (asanas) die ik eerst leerde binnen de Ashtanga Vinyasa traditie. De flow van deze uitdagende asana practice sprak mij als voormalig amateurdanser enorm aan, maar zorgde er helaas ook voor dat ik mijn lichaam pushte om beter, verder, perfecter en leniger te worden… met blessures tot gevolg. Een belangrijke leerschool en omslagpunt die mij in aanraking brachten met ‘zachtere’ vormen van yoga zoals Restorative en Yin via Simon Low (London).
Het was in Amsterdam bij Svaha Yoga waar ik voor het eerst ervaarde hoe asanas gecombineerd werden met muziek en filosofie. Een combinatie die mij aanspoorde om dieper te duiken en meer te leren. In 2014 rondde ik daar dan ook de 500h+Teacher Training af, een intensieve opleiding die focust op verschillende aspecten van yoga, waarbij de asanas, hun juiste uitvoering en alternatieven, een flinke dosis anatomie, diepgaande yogafilosofie, ademhaling (pranayama), meditatie en mantra zingen aan bod kwam.
Met veel enthousiasme geef ik sindsdien dat door wat mij zelf zo veel plezier, rust en energie geeft. Ik hoop je te zien bij een van mijn lessen hier bij De Yoga Tempel.
Meer over Karolien kun je lezen op haar website