Elisabeth Elmers

Nog steeds staat de verwondering, die ik voelde na mijn eerste yin yogales, me helder voor de geest; mijn armen en benen leken los te zitten en ik voelde me licht als een veertje.

Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik ging lessen volgen bij diverse yogascholen. Yoga bleek zoveel te omhelzen: filosofie, ademhaling, meditatie, houdingen, flow. De combinatie daarvan heeft mij veel gebracht.

Door social media worden we continu geprikkeld en onder een soort van druk gezet om mee te doen. Op zich is daar niets mis mee, onder voorwaarde dat je zelf de controle houdt en je niet laat leven door alle stress van buitenaf.

Yoga leert mij, in wat voor situatie dan ook, werk of privé, dicht bij mezelf te blijven. De afgelopen jaren heb ik een Yin -en een Vinyasa flow Teachertraining gevolgd; een yin en een yang opleiding.

De combinatie en afwisseling vind ik het mooist. Bij yin heb je, door het lang aanhouden van houdingen, tijd naar binnen te keren en stil te worden. Echter na een dag op kantoor is het heerlijk een yang flow les te volgen. 

Wanneer je een goede flow te pakken hebt, kun je totaal opgaan in de ervaring, word je door niets afgeleid en ben je echt in het hier en nu.

Balans is voor mij het sleutelwoord om met plezier en enthousiasme te kunnen deelnemen aan het dagelijks leven. Iedereen heeft zijn of haar unieke manier om balans te vinden en op de mat kom je jezelf tegen en leer je om te gaan met uitdagende houdingen, ademhaling en meditatie. 

Ik kijk ernaar uit dit met jullie te delen!