Yoga leert mij steeds weer nieuwe dingen over mijzelf. o.a. de eerste twee yamas “ahimsa” en “satya”, vriendelijkheid en eerlijkheid zijn een belangrijke focus. Mijn yoga leefstijl betekent concreet  dat ik mijn dag begin en afsluit met een sessie yoga (mantra/meditatie, pranayama, asana). Dat geeft mij energie, bewustwording en focus en dat probeer ik voor de rest van de dag te behouden (wat een uitdaging is en blijft ;-).

Mijn eerste yoga les kreeg ik in Londen in 2000. Vanaf 2007 beoefen ik dagelijks yoga: dat was het jaar waarin ik met mijn vriend begon aan een medisch traject om zwanger te worden. Yoga heeft mij toen enorm geholpen om de frustraties, onzekerheden en teleurstellingen te kunnen voelen en uiten. In 2014 ben ik voor het eerst gaan lesgeven. Sindsdien heb ik een heel scala aan trainingen en workshops gevolgd (ayurveda, yin, mantra, pranayama, yogic mindfulness) en ben ik vanaf 2015 bezig met de opleiding tot Yoga Therapeut.

Bij mijn werk als tolk Engels ervaar ik ook de voordelen: ik ben beter in staat mij te focussen dankzij deze dagelijks training van de geest. En focus (concentratie) is een competentie die onontbeerlijk is voor mijn werk als tolk. 

Welke les ik ook verzorg, ik zal altijd veel aandacht geven aan de ademhaling. Ademhaling vormt de connectie, de brug tussen lichaam en geest. Door aandacht te schenken aan de adem, kun je zowel blessures voorkomen als de geest tot rust brengen. 

Verder zal ik je uitnodigen om de ‘practice’ te doen met een observerende geest en je ‘over te geven’ aan de practice.  Dat vind ik belangrijk, omdat je op die manier nieuwe dingen zult ontdekken, meer kunt genieten, en bovenal leert om te accepteren wat er NU is.