Yvonne begon in 2004 met ‘yoga-op-de-mat’, veel van de asana’s (houdingen) kwamen haar meteen bekend voor. Als klein kind stond zij al vaak op haar handen en hoofd, zat zij in spagaten en splits, legde zij haar benen in haar nek, en deed ze de kaars en nauli met veel plezier. “Het voelde toen al lekker!”.

De eerste 10 jaar is haar practice sterk beïnvloed door de Iyengar-traditie, waarbij ruim aandacht wordt besteed aan een ‘correcte’ alignment. Geleidelijk aan kreeg ze meer behoefte aan een minder statische invulling van de ‘yoga-op-de-mat’.

In 2012 rondde zij de opleiding tot Ashtanga Vinyasa docent af tijdens een reis door India, gevolgd door de 500+ opleiding bij Svaha Yoga in 2014. Deze laatste is een zeer intensieve en veelzijdige opleiding in de lineage van Krishnamacharya, waarbij alle vier de vormen van yoga uitgebreid aan bod komen (Bhakti, Jana, Karma, Raja) en tevens sterk geïnspireerd is door Jivamukti Yoga New York.

Haar lessen kenmerken zich door een combinatie van meditatie, een heerlijke Vinyasa Flow op de ademhaling, en de nodige aandacht voor techniek. Dit alles op een fijne beat of juist rustige kirtan.

Yvonne deelt graag haar kennis en ervaringen met je, daagt je graag uit je lichaam en geest te ontdekken, je grenzen te verkennen  en te verleggen, en uitdagingen aan te gaan. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel, en altijd met een open hart.

“Het uiteindelijke doel van yoga, is verlichting. En bij elke stap die je voorwaarts zet, verlicht je jezelf steeds een stukje meer!”.

Dankbaar is zij voor de docenten op haar pad: Els van Driel, Gaurav Malik, Patrick Vermeulen en Gösta van Dam.
Daarnaast heeft zij getraind met nationale en internationale yogadocenten, waaronder: Jason Crandell, Sharon Gannon, Jules Febre, Clive Sheridan, Simon Park, en Meghan Currie.

Nimmer is zij uitgeleerd en daarom start ze in september 2016 met een nieuwe opleiding: KinderYoga!