Ashtanga Yoga 

Ashtanga Yoga maakt gebruik van vaststaande series van opeenvolgende oefeningen. Iedere houding bereid je voor op de volgende houding waardoor je je lichaam steeds weer voorbereid op wat gaat komen. Hierdoor loopt het dynamisch in elkaar over. Het wijkt daarmee af van de “traditionele Yoga”, ook wel de Hatha Yoga genoemd.

Ademhaling

Tijdens Ashtanga Yoga maak je gebruik van de Ujjayi ademhaling, wat een van de meest bekende ademhalingstechnieken is binnen yoga. Dit is een techniek waarbij je ademt door je neus en een zacht ruisend geluid creëert achterin je keel. Deze manier van ademhalen helpt je om volledig gefocust te blijven en word je Ashtanga practice als ware een diepe meditatie. Het zorgt ook voor kracht en balans tijdens je practice.   

In Ashtanga Yoga is iedere beweging gelinkt aan de ademhaling. Hierdoor is deze vorm van yoga heel dynamische. In iedere houding word er 5 keer geteld, in combinatie met de ademhaling, voordat je weer doorgaat naar een volgende houding.

Wat zijn de voordelen van Ashtanga Yoga?

Het hoge tempo en de manier van ademhalen bieden grote voordelen. Doordat het een dynamisch practice is, en door de vele vinyasa’s tussendoor, blijft je lichaam steeds in beweging.

Het contante bewegen zorgt ervoor dat je bloedsomloop op gang komt en zo de afval stoffen uit je lichaam worden verwijderd. De combinatie van de houdingen, het bewegen en de ademhaling kunnen je in een diepe meditatieve staat brengen. Hierdoor kan je veel innerlijke rust ervaren, terwijl je ook kracht en flexibiliteit opbouwt in je lichaam.

Voor wie is Ashtanga Yoga?

Als je van een fysieke uitdaging houdt en het fijn vindt om elke keer dezelfde serie houdingen te doen, dan kan dit heel geschikt voor je zijn!

Wanneer je op zoek bent naar een meer rustige vorm van yoga, wanneer je vooral yoga doet om te ontspannen of wanneer je bepaalde blessures hebt, dan is Ashtanga minder geschikt.

Wanneer? 

Dinsdag   18:45 – 20:00
Donderdag   09:00 – 10:15
Zondag   09:30 – 10:45