Wat is Yoga?

Het woord yoga is afkomstig uit het Sanskriet (oud Indiaanse taal) en betekend “verbinden”. Het verbinden slaat op het verenigen van lichaam en geest. In het westen is yoga vaak bekend om de uitdagende houdingen, en denken we al snel dat je lenig moet zijn om yoga te kunnen beoefenen. Maar yoga gaat veel verder. Het omvat o.a. ook meditatie en ademhaling die jouw alle kunnen helpen om je lichaam en geest te versterken en krachtiger te maken.

Yoga is geschikt voor iedereen, en maakt het niet uit hoe lenig je bent. Door yoga te beoefenen zal je lichaam vanzelf flexibeler worden, maar dit is niet het hoofddoel van yoga. We zijn fysiek allemaal anders gebouwd, dus lenig worden is een relatief concept. Door de anatomie van je lichaam kan het zijn dat de ene wel zijn neus naar de knieën kan brengen, en een ander niet.

Wat kan yoga voor me doen?

Door eenvoudig te leren technieken zal yoga je niet alleen fysiek in vorm brengen, maar je ook meer focus brengen in je dagelijkse leven. Je zult merken dat niet alleen je lichaam soepeler en sterker wordt, maar ook je geest waardoor je veerkrachtiger wordt en beter kunt omgaan met stress en uitdagende situaties. Het helpt je om weer te kunnen ontspannen en gaat nog veel dieper dan dat. Yoga helpt je in je reis naar jouw eigen authenticiteit. Deze effecten kan je al merken door een keer per week een yoga les mee te doen.

Welke vormen van yoga hebben jullie?

Bij de Yoga Tempel bieden we diversen vormen van yoga aan zoals Ashtanga, Vinyasa, Hatha, Yin -en Yin-Yang yoga. De lessen zijn toegankelijk voor alle niveaus, waarbij het niet uitmaakt hoe flexibel je bent. Lees hier meer over de vormen van Yoga die wij aanbieden.

Als je niet weet waar je moet beginnen met yoga, neem dan hier contact op met Micha die jou graag verder helpt.

Ik ben nieuw met Yoga

Een keer per maand hebben we een introductie workshop voor wanneer je helemaal nieuw bent met yoga. Hier leer je de basis en maak je meteen kennis met de verschillende vormen van yoga die wij bij onze fijne yoga school in Haarlem aanbieden. Als je hier klikt vindt je meer informatie over deze workshop en de eerst volgende datum.

Je kan ook direct starten met een yoga les, waar je op je eigen niveau meedoet en de docent je helpt tijdens de les.

Wij helpen je graag!