Hatha Yoga

De basis voor deze lessen ligt in de klassieke “Hatha yoga”. Hatha yoga is een verzamelnaam voor alle yogastromingen die het fysieke lichaam als uitgangspunt hebben om tot fysieke en mentale ontspanning te komen.

Critical Alignment yoga

Een heldere, no-nonsense benadering van yoga, die uitstekend past in onze moderne samenleving zonder de oude tradities tekort te doen. Critical Alignment gaat uit van een zorgvuldige uitlijning van de houding met de wervelkolom als basis. Critical Alignment richt zich op het bewust worden en het doorbreken van spanningspatronen en blokkades om ze vervolgens om te zetten naar ontspanning en ruimte. De ontstane lichte, beweeglijke en open lichaamshouding leidt tot een gevoel van vertrouwen in -en verbondenheid met je lichaam. Een gevoel van één zijn, waarin lichaam en geest in balans functioneren.

Opbouw van de lessen

In de Critical Alignment lessen wordt gewerkt met verschillende thema’s waardoor elke week een andere lichaamsfocus centraal staat. We beginnen de les met passieve ontspanningsoefeningen waarbij gebruik wordt gemaakt van een aantal voor Critical Alignment ontwikkelde hulpmiddelen. Deze oefeningen helpen om ook de dieper gelegen spierstructuren te ontspannen, waardoor er zelfs op bot niveau beweging mogelijk wordt. De adem en het proces van bewustwording nemen in deze fase een centrale rol in. Na de afsluitende houdingen en evt. ademhalingsoefeningen (pranayama) zullen we eindigen in een geleide ontspanningsoefening (yoga nidra)

Door een niet-prestatiegerichte instelling en respect voor ieders mogelijkheden en beperkingen zijn Bianca’s lessen voor ieder niveau toegankelijk.

Wanneer? 

Dinsdag   09:00 – 10:15