Micha van der Klis

Yogaleraar, opsteller, coach en oprichter van de Yoga Tempel. Kwam na een intense jeugd en een zware verslaving tijdens een 10-daagse Vipassana stilte-retraite op een keerpunt in zijn leven. ‘Dat was een zeer confronterende, maar ook mooie ervaring. Het werd me in één klap duidelijk dat ik de verkeerde doelen najoeg. Dat ik het roer drastisch wilde omgooien. In de ontwenningskliniek ben ik begonnen met yoga, dit bleek mijn beste beslissing ooit.’

Met opleidingen tot Ashtanga -en Yin Yoga-docent gaf Micha een nieuwe richting aan zijn leven.  Na zijn basis opleiding heeft hij opleidingen gevolgd in India, Rome, Bali, Californië en Thailand om zich verder te verdiepen in de yoga, waarna hij in 2011 de Yoga Tempel opende.’  ‘Yoga is een manier van leven.’

Uit eigen ervaring weet Micha welke uitdagingen het leven kan brengen. Om daarin voor zichzelf helderheid en structuur te brengen, volgde hij diverse coaching-opleidingen. In eerste instantie dus om zijn eigen vraagstukken uit te werken, maar inmiddels gebruikt hij ze ook voor individuele coaching en groepscoaching. ‘Als coach ben ik intuïtief, ik ga uit van de kracht van mensen, en hun vertrouwen in hun levenspad. Maar ik ga het niet uit de weg om je een spiegel voor te houden. Want zo’n confrontatie met jezelf is vaak het middel om oude patronen te doorbreken.’

‘Ik wil mensen helpen bij hun ‘eigen-aardigheden’. Door het doen van yoga, met coaching of een opstelling. Met mijn betrokkenheid en persoonlijke benadering hoop ik je te inspireren en wat gelukkiger te maken.’

Lessen van Micha

Maandag
18:45 – 20:00          Vinyasa 
20:30 – 21:45          Yin Yoga

Zondag
09:30 – 10:45          Vinyasa
11:15 – 12:30          Ashtanga