Yin-Yang Yoga

Een gecombineerde les van Vinyasa- en Yin yoga.

Yin staat voor stilte, rust en naar binnen keren. Yin Yoga biedt daarmee de gelegenheid om je lichaam en geest helemaal tot ontspanning te laten komen. Hierdoor creëer je ruimt om naar binnen te kijken en te verbinden met je zijn. Om even alles wat er in de dagelijkse leven gebeurt te laten voor wat het is.

Yang staat voor bewegen, actief zijn en kracht. Jezelf openen voor de Yang energie helpt je te verbinden met jouw mannelijke energie. Doordat je steeds in beweging bent bouw je met Yang Yoga spierkracht op in je lichaam. De warmte die hierdoor ontstaat helpt je om afvalstoffen uit je lichaam te scheiden.

Samen helpen ze jou om balans in je leven krijgen.

Hoe zit een Yin-Yang Yoga les er uit?

In het eerste gedeelte (Yang-Vinyasa) van de les begin je met langzaam op te bouwen van rustige bewegingen naar steeds actievere en staande houdingen. Je daagt hier je lichaam uit om spierkracht en lenigheid te ontwikkelen. Door de bewegingen hoef je even niet na te denken.

Wanneer je lichaam warmte en kracht heeft opgebouwd ga je naar het Yin gedeelte toe. Hier mag je lekker gaan ontspannen en naar binnen keren. Je lichaam komt nu helemaal tot rust en breng je je geest in een diepe meditatie.  

Deze mooie combinatie van eerst bewegen en vandaar door naar rust en stilstand, zorgen er voor dat je een mooi balans in en tussen je lichaam & geest creëert. Het helpt je om de stress van het dagelijkse leven en drukte uit de maatschappij wat meer uit je systeem te filteren. Zo kom je weer helemaal energiek en uitgerust uit de les. 

Wanneer? 

Maandag 08.00 – 09.00

Maandag 18.45 – 20.00

Woensdag   09:00 – 10:15
Vrijdag   10:45 – 12:00
Zaterdag   10:45 – 12:00
Zondag   11:15 – 12:30