Elise Greenspoon

Ik ben Elise Greenspoon, en ik kijk er echt naar uit je te ontmoeten.
 
Ik kom oorspronkelijk uit Canada maar vanaf 2009 reis, woon, studeer en geef ik yoga over de hele wereld. Ik ben onlangs naar de regio Haarlem verhuisd, en begin ik wortels te schieten in de grond. Ik voel me erg dankbaar om mijn kennis en ervaring met yoga hier met de gemeenschap te delen.
 
Ik ben begonnen met een dagelijks yoga practice in mijn eerste jaar universiteit in 2005. Elke dag naar de yogastudio gaan, gaf me een anker in mijn leven en gaf me een plek om mijn pad en passie te vinden. In 2008 volgde ik een yoga docentenopleiding van 8 maanden waar ik werd ondergedompeld in Hatha Yoga, Yin Yoga, Vinyasa en Kundalini. In die tijd maakte ik kennis met Ashtanga Vinyasa Yoga, wat voelde alsof ik het glazen muiltje van Cinderella heb gevonden – een perfecte pasvorm. Het was niet lang voordat Ashtanga Yoga mijn leven overnam en in 2009 ging ik voor de eerste van vele reizen naar Mysore, India om te studeren bij R. Sharath Jois, de kleinzoon van wijlen Sri. K Pattabhi Jois.
 
Die eerste reis naar Mysore leidde tot talloze ongelooflijke avonturen, waaronder het ontmoeten van mijn spirituele leraar B. Naga Kumar, het leren van vele meesters van verschillende tradities, het assisteren van senior leraren in tropische paradijzen, het zitten van stille vipassana-meditatie retraites, en het assisteren van Sharath in 2012, wat uiteindelijk leidde tot zijn zegen om de serie te doceren. Naast mijn opleiding en ervaring in Yoga, heb ik ook een enorme passie voor en ervaring in de studie van Ayurveda.
 
Ik geloof dat het pad van yoga is eindeloos, en het lijkt alsof hoe langer ik op het pad ben, hoe meer er te leren valt. Maar wat ik door de jaren heb gerealiseerd is dat het beste aan yoga is om deel uit te maken van een gemeenschap. De yogaschool is een veilige ruimte voor iedereen – om te zijn wie ze zijn, zoals ze zijn. En voor mij is het een grote eer en voorrecht om mensen de ruimte te kunnen bieden en houden om samen te komen. Het is mijn bedoeling om anderen te helpen zich gelukkiger, lichter en comfortabeler in hun lichaam en geest te voelen, zodat ze hun leven met een beetje meer gemak kunnen leven.
 
Met vriendelijk groet, Elise