Vanaf het moment dat ik kon lopen hield ik al van dansen en performen. Ik heb als kind aan ballet gedaan en ben aan het einde van de basisschool in een wedstrijdteam voor Hip Hop en Streetdance terecht gekomen. In 2013 ben ik gestart met het geven van Zumba lessen.

Tijdens mijn stage als ‘allround medewerker’’ in een sportschool in Nieuw-Zeeland ben ik in aanraking gekomen met yoga. Dit was voor mij een geweldige ervaring waar ik voor het eerst sinds tijden echt ‘’mezelf’’ kon zijn en het lichaam kon voelen. Toen ik terug kwam van deze reis ben ik een Yin Yoga opleiding gaan doen in Amsterdam. Nadat ik de yogaopleiding en HBO studie heb afgerond ben ik full time les gaan geven in verschillende vormen van Yoga, Dans en overige beweegvormen als Body Balance.

In maart 2017 ben ik naar India gereisd voor een vervolgopleiding Yin en Yang Yoga, met nadruk op de chakra’s en de meer ‘subtiele lichamen’. Vanuit India reisde ik door naar Bali waar ik in aanmerking kwam met kinderyoga. Met veel gebaren en gebrekkig Bahasa (de taal die in Indonesië word gesproken) gaf ik samen met een collega soms wel dertig Balinese kinderen les in Yoga en Spel. Na Bali vloog ik naar Australië. In Australië heb ik een opleiding gevolgd voor ‘Shaking Medicine Yoga’ en ben ik zelf deze lessen gaan aanbieden naast Yin Yoga, Zumba en ‘Spirit Dance’ Workshops.

Toen ik met mijn Sportopleiding begon, was ik vooral gericht op heel fanatiek en intensief bewegen. Om terug te komen in balans, heb ik dat op een gegeven moment allemaal losgelaten en heb mezelf het cadeau gegeven om langzamer te bewegen en meer naar binnen te keren.
Ik leerde hierdoor meer te bewegen vanuit het hart en om mij te laten leiden door intuïtie. Ook heb ik geleerd om de verschillende, soms onderdrukte delen van mezelf te belichamen en meer te omarmen. Yoga is voor mij veel meer dan een fysieke beoefening en de dieptes die ik in mezelf tot nu toe heb mogen ervaren zijn onbeschrijfelijk.

Leven vanuit authenticiteit, waarheid, expressie en speelsheid zijn voor mij belangrijke kernwaardes. Ik voel mij dankbaar en helemaal klaar om mezelf en mijn ervaringen te delen tijdens de tiener yoga lessen bij De Yoga Tempel.

Met liefde,

Joeke