Vinyasa Yoga

Vinyasa Yoga is een onderdeel van de Ashtanga Yoga. Net als bij Ashtanga Yoga worden bij Vinyasa Yoga de houdingen gelinkt aan de ademhaling. In Vinyasa Yoga maak je gebruik van “Vinyasa ’s”, wat een serie van dynamische houdingen zijn die je achterelkaar beoefend. Ander dan met Ashtanga, zijn de houdingen iedere les weer anders.

Hoe is een Vinyasa Yoga opgebouwd?

Een les word meestal rustig opgebouwd om zo je lichaam langzaam op te warmen. Je begint over het algemeen met een aantal rustige bewegingen en niet al te diepe houdingen. Vandaar bouw je rustig op naar meer uitdagende houdingen, waarna je daarna weer rustig afbouwt naar het einde toe. Tot slot sluit je af met Savasana. In deze laatste houding hoef je even niets meer te doen dan alleen maar te liggen en te ademen.

Waarom Vinyasa Yoga?

De combinatie van bewegen en de verschillende houdingen zorgen er voor dat je flexibiliteit en kracht zal toenemen. Ook zorgen de bewegingen en strekkingen voor een betere doorbloeding in je lichaam, waardoor je spanning die je door de dag door hebt opgebouwd kan los laten.

Doordat je steeds focus op je ademhaling, en net als in Ashtanga de Ujjayi ademhaling gebruikt, helpt het je om beter te ademhalen. Een goede ademhaling en meditatie zal voor meer rust, ontspanning en energie zorgen. Hierdoor voel je je lekker in je vel!

Wanneer? 

Maandag   10:00 – 11:15
Maandag   18:45 – 20:00
Woensdag   18:45 – 20:00
Donderdag  18:45 – 20:00
Vrijdag   09:00 – 10:15
Zaterdag   09:00 – 10:15