Yin Yoga

Yin Yoga is een passieve yoga vorm waar je in iedere houding je hele lichaam diep laat ontspannen. De houdingen, die je liggend of zittend beoefend, hou je aan voor zo’n 3 tot 5 minuten. Het doel is om zo veel mogelijk over te geven aan de houding (en tijd), zodat het bindweefsel de ruimte krijgt om te stretchen.

Tot rust komen

In de houdingen maak je gebruik van kussens en bolsters om je lichaam te ondersteunen zodat je al je spieren zich kunnen ontspannen en jij zo helemaal tot stilstand kan komen. Even weg uit je drukke bestaan, waar alles om de buitenkant gaat, en waar je constant moet presteren. Met Yin Yoga doe je precies het tegenover gestelde. Je keert naar binnen en komt tot rust, zowel in je hoofd als in je lichaam.

Doordat je een stapje terug neemt en de zwaartekracht haar werk laat doen, hoef je even niets te doen, op te lossen, of te denken over alledaagse zaken. Je krijgt hierdoor de ruimte voor introspectie en acceptatie. Het kan je zicht geven over je gevoelens en patronen die je vervolgens mee kunt nemen in je dagelijkse leven.

Soepel bindweefsel

Doordat je langer in de houdingen blijft krijgt je de kans om je bindweefsel, zoals je fascia, gewrichten, pezen en banden te stimuleren. Dit helpt jou om chronische stijfheid, spanningen en blokkades los te laten waardoor je vrijer en energieker zult voelen wanneer je van de mat af stapt.

Beginnen met Yin Yoga

In de yin yoga gaat het niet op de perfecte houding of hoe je er uit ziet, maar om bewust en zonder te forceren uit je comfort zone te stappen. Het is jezelf observeren, los van weerstanden om zo ruimte creëren in je hoofd en lichaam, emoties en gedachten beter te leren kennen om zo tot een innerlijke balans van yin en yang te komen.

Wanneer?

Maandag   20:30 – 21:45
Dinsdag   20:30 – 21:45
Woensdag   20:30 – 21:45
Donderdag   20:20 – 21:45
Vrijdag   18:45 – 20:00