Tieneryoga

Is Tiener Yoga iets voor mij?

Als je te oud bent voor kinder yoga, maar nog een beetje te jong voor yoga voor volwassenen, is tiener yoga waarschijnlijk iets voor jou. Als tiener ben je geestelijk enorm in de groei. Je hebt daarom te maken met allerlei tegenstrijdige gevoelens, zoals bijvoorbeeld verdriet, plezier, boosheid en vooral veel onzekerheid. Tiener yoga, speciaal voor jongens en meisjes van 11 tot en met 15 jaar kan je helpen om daar wat makkelijker mee om te gaan. Bovendien wordt je lijf er sterk en soepel van en wie wil dat nu niet?

Waarom yoga ?

We gaan tijdens de yogalessen op zoek naar je talenten en kwaliteiten. Die heeft ieder mens! Door de hectiek van het dagelijks leven zijn we deze bijzondere talenten uit het oog verloren. Wij moeten tegenwoordig heel veel: goede cijfers halen op school, thuis ons best doen, leuk zijn bij vrienden en presteren op sportclubs.

Yoga is een woord uit het Sanskriet en betekent “verbinding”. Door yoga maak je verbinding tussen je hoofd, je hart en je ziel . Kinderyoga is dan ook een hele leuke, ontspannen manier om dichter bij jezelf te komen. Tijdens de yogales gaan we op zoek naar je gevoel: Wie ben ik eigenlijk en wat kan ik? De yoga wordt in kleine groepjes gegeven zodat er veel aandacht is voor jou.

Wat doen we tijdens de les?

Je bent samen met andere tieners een uurtje lekker met je lijf, geest en gevoel bezig. Naast de yogaoefeningen is er ook ruimte voor ademhalingsoefeningen,massage en meditatie. Je werkt alleen of samen.

Aan het eind van iedere les, praten we nog wat na onder het genot van een heerlijk kopje thee.

Elke week komt er een ander thema aan bod, zoals zelfvertrouwen, de elementen en geluk.

Wat moet ik mee nemen?

– makkelijke kleding ­­

– een warm vest of een trui

– warme sokken

Na de les drinken we nog wat met elkaar